A déli fekvésű területeink mikroklímája, és a változatos, ásványokban gazdag vulkáni eredetű élő talaj teszi lehetővé ezt a kísérletezést. A szőlőterületeinken ellenőrzött biogazdálkodásban dolgozunk. A borok mindegyike kizárólag hordós érlelésű, a fehér és a vörösboraink pedig fában is erjednek.
A természetesség jegyében kerülünk minden olyan beavatkozást ami a bor eredeti aromagazdagságát csökkentené. Kerüljük a derítést, a fehérboraink is szűretlenek és a holdnaptár szerint palackozzuk őket.
A borvidéken ma még szokatlan módon a hangsúlyt viszont a vörösborokra helyezzük, amivel csak a filoxéravész előtti balafonfelvidéki hagyományokat követjük. A fajtaválasztékunkban Magyarországon elsőként kísérletezünk az ősi etruszk eredetű toszkán sangiovesevel, amiből Tabunello néven készítünk bort.